Különleges kormánybejelentések jönnek!

Portfolio
A szokásos időpontban, csütörtök 11 órakor, viszont újszerű felállásban érkezik a Kormányinfó - derül ki a Portfolio-hoz eljuttatott meghívóból. Az eseményről élőben tudósítunk.

A sajtótájékoztatón részt vesz szokás szerint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Vitályos Eszter, akit újonnan neveztek ki kormányszóvivőként Szentkirályi Alexandra helyett.

Újszerű viszont, hogy az eseményen jelen lesz Varga Mihály pénzügyminiszter és Nagy István agrárminiszter. A pénzügyminiszter jelenléte arra vonatkozhat, hogy szóba kerül a költségvetés kérdése, akár több szempontból is. Egyrészt az idei költségvetés újraírása folyamatban van, másrészt elkezdődött a 2025-ös költségvetés tervezése, és a kormány kitart a költségvetés korai elfogadása mellett. A korábbi vállalása szerint még ebben a hónapban benyújtja a 2025-ös költségvetésről szóló törvényjavaslatát a parlamentnek.

A holnapi Kormányinfó különlegessége továbbá, hogy közel két hónap eltelte után lesz ismét ilyen sajtóesemény. A gazdasági kérdések között szóba kerülhet továbbá az agrártámogatások ügye, a kiskereskedelmi szektor (a Spart érintő kormányzati kijelentések, lépések után különösen), a kormány és a jegybank viszonya, a reptérvásárlás ügye, valamint a kormány szerint magas üzemanyagárak kérdése.

Tegnap egyébként kormányülést tartottak.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Bruzák Noémi

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF