Párizs légterét a repülés történetében először fogják lezárni
Gazdaság

Párizs légterét a repülés történetében először fogják lezárni

Portfolio
Gérald Darmanin, Franciaország belügyminisztere a Le Parisiennek adott interjúban részletezte a párizsi olimpiai és paralimpiai játékokra vonatkozó szigorú biztonsági intézkedéseket, beleértve a légtér lezárását, az önkéntesek átvilágítását és 45 000 rendőr készenlétbe helyezését, hangsúlyozva az események zavartalan és biztonságos lebonyolításának fontosságát - számolt be az Index.

Gérald Darmanin, a francia belügyminiszter, egy interjúban nyilatkozott a közelgő párizsi olimpiai és paralimpiai játékok biztonsági intézkedéseiről. A Le Parisien című lapnak adott beszélgetés során Darmanin részletezte azokat a lépéseket, amelyeket Franciaország megtesz annak érdekében, hogy garantálja a rendezvények biztonságát. Kiemelte, hogy az események alatt 45 000 rendőr és biztonsági személyzet lesz készenlétben.

A belügyminiszter megerősítette, hogy a megnyitó ünnepség helyszínéül a Szajna folyót választották, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy fel kell készülniük minden lehetséges fenyegetésre. Ebben az összefüggésben említette meg azt is, hogy vannak tervek az ünnepség áthelyezésére abban az esetben, ha Emmanuel Macron elnök úgy döntene.

Darmanin kiemelte továbbá azt is, hogy már egy héttel az ünnepség előtt jelentős forgalomkorlátozások lépnek életbe a Szajna mentén. Ezek között szerepel az is, hogy délután egytől éjfélig csak megkülönböztető jelzést viselő járművek közlekedhetnek majd bizonyos belvárosi szakaszokon, valamint 15 metróállomást ideiglenesen nem lehet majd használni.

A miniszter különös figyelmet fordított arra is, hogy a ceremónia napján több órára lezárják Párizs feletti légteret. "Erre a repülés történetében először kerül majd sor" - fogalmazott Darmanin.

Az interjúban szó esett arról is, hogy a szállodákban és nagykövetségeken fokozott biztonsági intézkedéseket vezetnek be. Ebben mintegy 2500 külföldi rendfenntartó vesz részt ötven ország részéről.

Az önkéntesek és biztonsági személyzet átvilágítása kapcsán Darmanin elmondta, hogy 285 ezer ember került vizsgálat alá ebben a kontextusban, melyből 195 ezer esetben már megtörtént az átvilágítás. Ennek eredményeképpen 161 embert zártak ki radikális ideológiákhoz való kötődés vagy potenciális biztonsági kockázat miatt.

Végül Darmanin beszámolt arról is, hogyan készülnek fel az olimpiai fáklyafutás során esetlegesen előforduló tüntetésekre. Az olimpiai fáklya május 8-án érkezik Marseille-be és július 26-án éri el Párizst, lezárva ezzel országos körútját.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Hszi Csin-ping Orban Viktor Budapest latogatas