Előfizetői tartalom

Itt a friss inflációs adat! Még csökken a drágulás üteme Magyarországon

Portfolio
Márciusban 3,6 % volt az egy évre visszatekintő drágulás Magyarországon. Februárban 3,7%-os inflációt jelentett a KSH, vagyis folytatódott az immár 14. hónapja tartó árindex-csökkenés. A friss adat pontosan megegyezik a Portfolio által megkérdezett elemzők előrejelzéseinek középértékével, vagyis nem okozott meglepetést a további kis csökkenés. Az év hátralévő része már várhatóan inkább magasabb inflációs adatokról fog szólni.

A friss adat egyrészt megerősíti, hogy a látványos drágulásnak vége Magyarországon. Az élelmiszerárak kifejezetten lefelé húzzák az inflációs adatot, éves alapon csak 0,7%-os az áremelkedési ütem, ezen belül márciusban egy hónap alatt mindössze 0,1százalékos emelkedést mért a KSH. Másrészt viszont a részletes adatokon látszik, miért várják a szakértők, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés