Előfizetői tartalom

Máris megszólalt a Fitch a magyar költségvetési elcsúszásról

Portfolio
A magyar költségvetési elcsúszás növeli az adósságcsökkentéssel kapcsolatos bizonytalanságot - figyelmeztetett pénteken a Fitch Ratings hitelminősítő. Idén év végére például emelkedő államadósság-rátát vetít előre, és egyértelmű üzenetet is küld: ha tartósan lazább lesz a költségvetési politika, akkor az negatív minősítési lépést vonhat maga után.

A hitelminősítő várakozása szerint Magyarország ellen elindulhat a túlzottdeficit-eljárás idén - írja a Reuters hírügynökség. Szerintük emiatt többéves konszolidációs stratégiát kell a kormánynak bemutatnia. A Fitch felidézte azt is, hogy a kormány 2025-ben 3,7%-os, 2026-ban pedig 2,9%-os hiányt tűzött ki. "Tekintettel a megnövekedett költségvetési rugalmatlanságokra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés