Előfizetői tartalom

Megszületett a várva várt megállapodás a Molnál

Portfolio
Óriási bizonytalanság övezte a Mol és a horvát olajvezetéket üzemeltető partnercég közti olajszállítmányokat, ugyanis bár az elmúlt hónapokban szállított a Janaf olajat a Molnak, a hivatalos szerződés azonban december végén lejárt, megállapodás híján pedig nem lehetett tudni, hogy mekkora számlát fog kiállítani a horvát fél és milyen mennyiségre és időtávra tud majd újabb szerződést kötni a Mol. Most azonban úgy néz ki, hogy pont kerülhet a történet végére.

A Bloomberg értesülései szerint sikerült megállapodnia a Molnak a horvát olajvezetéket üzemeltető Janaffal, a megállapodás mintegy 2,2 millió tonna kőolaj szállítását foglalja magában a Janaf rendszerén keresztül, 2024 végéig. Megállapodtak abban is, hogy a Krk szigetén található Omisalj terminálon 79 385 köbméter, a sziszeki terminálon pedig 70 000 köbméter olajat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés