Országszerte lehet számítani áremelésekre, de annak mértékét a vendéglátósok mindig a kereslethez igazítják, az emelkedő költségek és infláció ellenére - fejtette ki a csatornának Kovács László, a Magyar Vendéglátók Egyesületének elnöke. A vállalkozóknak nem érdeke, hogy átlépjék azt az ingerküszöböt, ami a fogyasztóknak elfogadhatatlan - tette hozzá. A szolgáltatók óvatosan emelnek, 8-10%-os emelésekről tud a szervezet a közeljövőre nézve, illetve van olyan vendéglátó, amely ezt az emelést már meg is lépte. Kovács László idén egyébként erős szezonra számít, de a koronavírus előtti szezon forgalmát még nem érték el az elmúlt két évben.
Egy gombóc fagylalt már most 600 forintba kerül, ez 50 forinttal magasabb, mint egy éve. Ezt elsősorban a minőségi alapanyagárak emelkedésével indokolták.
Címlapkép forrása: MTI Fotó/Katona Tibor