Előfizetői tartalom

Így alakul át a magyar egészségügy Takács Péter szerint

Portfolio
Arra utalt az egészségügyi államtitkár egy minapi konferencián, hogy átalakulnak a kórházak funkcióikban, és számos ellátási helyen csökkenteni kell a kapacitásokat. Takács Péter azt is elárulta a Szabad Európa összefoglalója alapján, hogy szerinte a kamarai lobbi miatt törölték el a kötelező üzemorvosi vizsgálatot; élesen kritizálta az informatikai fejlesztéseket, és módosítana a most teljesen egységes orvosi bértáblán is. Azt is rögzítette, hogy továbbra is azt szeretné: háziorvosok lássák el az ügyeletet még akkor is, ha az átlagéletkoruk hatvan év körül van.

A terjedelmes cikk – amely egy közelmúltbeli konferencián elmondott, Youtubra felkerült videó alapján született, többek között az alábbiakról beszélt Takács Péter a már kirajzolódó irányok alapján: A BCG korábbi tanulmánya négy fő problémát azonosított és ebből bizonyos kórházi funkciók megszüntetése következik és centralizálása megyei szinten, valamint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés