Előfizetői tartalom

Lesokkolta az amerikai törvényhozókat, hogy az Intel AI-chipje bukkant fel az új Huawei laptopokban

Portfolio
Sokkolta az amerikai republikánus törvényhozókat az, hogy a kínai Huawei csütörtökön először mutatott be AI-képes laptopot, a MateBook X Pro-t, és abban az amerikai Intel által gyártott AI-chipje bukkant fel - írja a Reuters. Ez a helyzet szerintük felveti a kereskedelmi korlátozások hatékonyságának kérdését, igaz a hírügynökség névtelen forrása úgy tudja, hogy ez a helyzet egy korábban kiadott engedéllyel függ össze. Ilyen témákról is szó lesz a Portfolio április 23-i AI in Business nevű konferenciáján, amelyről további részletek itt érhetők el.

Amerikai republikánus törvényhozók kritizálták a Biden-adminisztrációt, mivel a Huawei, egy szankciókkal terhelt kínai távközlési vállalat, bemutatta legújabb laptopját, amely egy Intel által gyártott AI-chipet használ. A Huawei 2019-ben került fel az Egyesült Államok kereskedelmi korlátozási listájára az iráni szankciók megsértése miatt. Ez a lépés része volt annak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés