Németországban van Nagy Márton: fontos tárgyalások kezdődnek
Gazdaság

Németországban van Nagy Márton: fontos tárgyalások kezdődnek

Portfolio
Nagy Márton és a Nemzetgazdasági Minisztérium küldöttsége Németországba látogat, hogy tárgyalásokat folytasson Robert Habeckkel, Florian Toncarral és a német autópar vezetőivel. A látogatás célja, hogy erősítse a magyar-német gazdasági együttműködést és a hazai beszállítói arány növelését - közölte a NGM.

Nagy Márton, a Nemzetgazdasági Minisztérium vezetője, egy magyar delegáció élén megbeszélésekre Németországba látogat. A látogatás során tárgyalásokra kerül sor Robert Habeck gazdasági és klímaügyi miniszterrel, Florian Toncar pénzügyminisztériumi parlamenti államtitkárral, valamint a BMW, Mercedes és AUDI vállalatok felsővezetőivel.

A közlemény szerint magyar kormány arra törekszik, hogy az idei évben új lendületet adjon a gazdaságnak, és a következő évben tovább növelje annak növekedését. A cél elérése érdekében kiemelt figyelmet fordítanak a munkaerőpiaci aktivitás fokozására, a beruházások ösztönzésére és a fogyasztás bővítésére. Fontos szempontot jelent a minisztérium szerint, hogy csökkentse a gazdaság dualitását. Ennek érdekében tűzték ki célul, hogy 40-re emeljék a nemzeti bajnokok (azaz a nemzetközi szinten fontos szerepet betöltő magyar vállalatok), 20 ezerre pedig az exportképes kis- és középvállalkozások (kkv-k) számát és nullára csökkentsék a profitegyenleg hiányát. Emellett fontosnak tartják a hazai "Tier 1" és "Tier 2" beszállítók részarányának 50%-ra történő emelését.

A német-magyar gazdasági kapcsolatok erősítése mellett a delegáció célja kiemelten foglalkozik a hazai beszállítói arány növelésének elősegítésével.

A közlemény szerint Magyarország számára kulcsfontosságú Németország gazdasági teljesítményének és versenyképességének javítása, mivel ez erősíti a két ország közötti gazdasági kapcsolatokat.

A megbeszélések során különös figyelem irányul az autóipar jövőjére, különös tekintettel az elektromos járműgyártás területére. Magyarország fontosnak tartja az egységes uniós támogatási program létrehozását, amely jelentős mértékben növelheti az elektromos autók iránti keresletet. A közlemény megállapítja, hogy ezáltal is támogatva lesznek az országban működő nagy német autógyárak tevékenységei.

Címlapkép forrása: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
romos ház szegénység