Előfizetői tartalom

Európa ipara szenved, kicsit jobban, mint a magyar

Portfolio
Az eurózóna ipara februárban kis növekedést mutatott az előző hónapok jelentős esése után, nagy megkönnyebbülésről tehát nem beszélhetünk. A kontinens ipara immár régóta nem képes növekedni, és egyelőre nem látszik, hogy rövid távon kijönne a gyenge teljesítményből. A magyar ipar ezzel szemben februárban erős teljesítményt mutatott, de egyelőre idehaza sem beszélhetünk tartósan javulásról.

Februárban 0,8%-kal nőtt az ipari termelés az eurózónában, miután januárban 3%-kal esett. Az előző év azonos időszakához képest 6,4%-os esésben van az ipari kibocsátás a januári 6,4% után. Az ipar továbbra is gyengén teljesít, az ágazatot megviselte a 2022-ben tetőző energiaválság, valamint a kamatemelések miatt lassuló beruházások. A februári javulás viszonylag széles...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés