Villámgyorsan rakják rendbe az oroszok az ukránok által megtámadott olajfinomítókat
Gazdaság

Villámgyorsan rakják rendbe az oroszok az ukránok által megtámadott olajfinomítókat

Portfolio
Oroszországnak sikerült gyorsan helyreállítania néhány kulcsfontosságú olajfinomítót, amelyeket ukrán drónok támadtak - derült ki a Reuters számításaiból.

Ukrajna az év eleje óta fokozta az orosz energetikai infrastruktúra elleni dróntámadásokat, a világ második legnagyobb olajexportőrének néhány jelentős olajfinomítóját érte támadás, ami az olajárak emelkedését eredményezte.

Az orosz nagy finomítók elleni sikeres támadásokról nem érkezett jelentés a Taneco üzem április 2-i támadása óta. Oroszország viszont közben gyorsan javítja finomítóit, ide tartozik a Rosznyeft tulajdonában lévő Rjazan üzem, amely újra üzembe helyezte a CDU-4 és a CDU-6 olajfinomító egységeket, valamint a Kuibisev finomító, amely a CDU-4-et, a Szizsrán pedig a CDU-5-öt és a korábban karbantartás miatt leállított CDU-6-ot javítja.

A Reuters számításai szerint a teljes orosz primer olajfinomító kapacitás napi 90 500 tonnára (660 000 hordó/nap) csökkent a korábbi mintegy 123 800 tonna/nap (907 000 hordó/nap) kapacitásról.

Összességében azonban a különböző leállások és karbantartások miatt leállított orosz primer olajfinomító kapacitás összesített értéke áprilisban várhatóan 4,4 millió tonna lesz, szemben a márciusi 4,1 millió tonnával.

Az ukrajnai támadások enyhülése a világ legnagyobb energiafogyasztójának számító Egyesült Államok kritikáját követően következett be, ahol a november 5-i elnökválasztás előtt a magas üzemanyagárak kiemelt helyen szerepelnek a napirenden.

Válaszul Tom Cotton republikánus amerikai szenátornak arra a kérdésére, hogy Joe Biden kormánya miért tartja vissza az ukránokat a támadásoktól, Lloyd Austin védelmi miniszter a múlt héten a szenátus fegyveres erőkkel foglalkozó bizottsága előtt azt mondta, hogy a támadások árthatnak a globális energiapiacoknak.

Természetesen ezen támadásoknak lehet visszaható hatásuk a globális energiahelyzet szempontjából, de őszintén szólva úgy gondolom, hogy Ukrajnának jobb, ha olyan taktikai és műveleti célpontokat támad, amelyek közvetlenül befolyásolhatják a jelenlegi harcot

- mondta.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Trump: Nagy-Britanniának még idén távoznia kell az EU-ból