Nem eszik olyan forrón a kamatcsökkentést
Gazdaság

Nem eszik olyan forrón a kamatcsökkentést

Portfolio
Az Európai Központi Bank júniusi kamatcsökkentési kilátásai azt feltételezik, hogy a geopolitikai helyzet nem eszkalálódik, hiszen ez hatással vannak az energiaárakra és így az inflációra - mondta kedden Olli Rehn, az EKB döntéshozója a Reuters tudósítása szerint.

Az EKB a múlt héten megnyitotta az ajtót a júniusi kamatcsökkentés előtt, és Rehn finn jegybankár hangsúlyozta, hogy egy ilyen döntés előfeltétele, hogy az infláció a várakozásoknak megfelelően lassuljon.

"Ez feltételezi, hogy nem lesznek további hátráltató tényezők, például a geopolitikai helyzet változása és így az energiaárak formájában"

- mondta nyilatkozatában, utalva a Közel-Keletre és Oroszországra.

Rehn néhány kollégája már június után egy következő kamatcsökkentés mellett érvelt, de Rehn nem tett ilyen megjegyzést. "Az EKB ülésről ülésre a legfrissebb információk fényében hozza meg kamatdöntéseit, anélkül, hogy előre megkötné a kezét bármilyen konkrét kamatlábhoz" - mondta.

A jegybank múlt héten szinten tartotta az irányadó kamatot, de egyben kinyitotta a kaput a kamatcsökkentések előtt. A piac júniusra várja az EKB első kamatcsökkentését.

Címlapkép forrása: Getty Images

HitelesAndrás

Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja 2011-ben kezdtem dolgozni egy Takarékszövetkezetben… az azóta eltelt 13 év alatt eszméletlen sokat tanultam, n

RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A második világháború óta a legnagyobb puccs készült Németországban – Mi lett volna, ha megdöntik az államrendet a Reichsbürgerek?
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
földgáz