Filmbe illő szenzációs aranylopás történt, de aztán kattant a bilincs
Gazdaság

Filmbe illő szenzációs aranylopás történt, de aztán kattant a bilincs

MTI
Egészen elképesztő aranylopás történt tavaly áprilisban Kanadában, amelyben beépített reptéri emberek segítsége nyomán illegális fegyvervásárlás is történhetett, és amely ügyet a helyi rendőrfönök Netflix-sorozatba illő cselekménynek nevezett. Ma megtörtént kilenc gyanúsított ellen a vádemelés Kanada történetének legnagyobb aranylopási ügyében.

Tavaly áprilisban több mint húszmillió kanadai dollár (ötmilliárd forint) értékű, 6600 darab aranyrudat és jelentős összegű készpénzt loptak el a torontói Pearson repülőtérről.

A vádlottak között szerepel az Air Canada légitársaság raktárának egyik alkalmazottja és egy korábbi menedzsere is, aki a betörést követően körbevezette a rendőröket a létesítményben. A büntetőeljárás alá vont személyek között van egy ékszerüzlet tulajdonosa is.

Ez egy szenzációs sztori, amelyről viccelődve azt szoktuk mondani, hogy egy Netflix-sorozatba való

- mondta Nishan Duraiappah, Peel megyei rendőrfőnök.

Mike Mavity nyomozó elmondta, hogy a külföldi valutát és a 419 kilogramm aranyat, amelyet Zürichből rendeltek, az Air Canada egyik járatán szállították tavaly április 17-én. Mavity szerint aznap késő délután a légitársaság raktárához egy teherautó érkezett, amelynek sofőrje hamis fuvarlevelet mutatott fel. "Beépített emberekre volt szükségük az Air Canadában, hogy véghez vihessék ezt a lopást" - tette hozzá.

Úgy gondoljuk, beolvasztották az aranyat, a haszonból pedig illegális fegyvereket vásároltak

- ismertette tovább Mavity.

Az ügyben eddig öt vádlottat vettek őrizetbe, akik időközben óvadék ellenében feltételesen szabadlábra kerülhettek. Egy hatodik vádlottat, a teherautó feltételezett sofőrjét az Egyesült Államokban egy közúti ellenőrzés során fogták el és tartják őrizetben illegális fegyvertartás és csempészet címén. Utóbbi gyanúsított bérelt autójában az amerikai hatóságok szerint 65 darab illegális fegyvert foglaltak le, amelyeket Kanadába akart csempészni.

További három embert, köztük a volt menedzsert körözik. A helyi rendőrség szerint mindössze 90 ezer kanadai dollárnak (23 millió forint) megfelelő aranyat tudtak visszaszerezni.

Címlapkép forrása: Getty Images

Ricardo

Egy kritika kritikája

Az osztrák közgazdasági iskola kritikája szerint a monetaristák tévesen egy mechanisztikus mennyiségi pénzelméletet fogadnak el, ami a pénz semlegességén, a mikro- és makrogazdaság merev elk

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jön a felturbózott szuperállampapír! Itt vannak a részletek
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
etterem