Nagy hír jött a rejtélyes európai gázvezeték sérülés után
Gazdaság

Nagy hír jött a rejtélyes európai gázvezeték sérülés után

Portfolio
Jelenleg engedélyezés alatt áll a vezeték, és várhatóan jövő hétfőtől újraindul a kereskedelmi gázszállítás az Észtországot és Finnországot a tenger alatt összekötő Balticconnector gázvezeték – jelentette be egy szerdai gázpiaci konferencián a finn rendszerüzemeltető vezetője.

A Reuters tudósítása szerint tehát április 22-től megindulhat újra a kereskedelmi forgalom a fontos északi gázvezetéken, amelyet tavaly októberben sértett meg rejtélyes körülmények között egy kínai tulajdonú teherhajó horgonya, amelyet hosszan vonszolt a tengerfenéken, és azóta is vizsgálják a pontos okokat. Mindenesetre a horgony elszakította a gázvezetéket, amelyből emiatt a nyomás órák alatt elszökött. Kezdetben nagy volt az ijedtség, hogy esetleg itt is szándékos szabotázs történt, mint 2022 szeptemberében az Északi Áramlat négy vezetékéből háromnak a teljes felrobbantásakor.

A Balticconnector gázvezetéken a szállítás megszakadása olykor izgalmas időszakokat okozott a finn tél kezelésében, de ezt lényegében sikeresen áthidalták a finn szereplők az Inkoo nevű úszó LNG-terminál és visszagázosító segítségével.

A terminál vezetője a hírügynökségnek azt mondta: attól még, hogy újraindul a Balticconnectoron a gázszállítás, az ő termináljuk nem zár be, hiszen egyrészt teljesen le vannak kötve a kapacitásaik szeptember végéig, és májusban nyílik meg a kapacitásfoglalási lehetőség decemberig, illetve július közepétől már a 2025-ös évre is lehet kapacitásokat foglalni.

Címlapkép forrása: Getty Images

Ricardo

Egy kritika kritikája

Az osztrák közgazdasági iskola kritikája szerint a monetaristák tévesen egy mechanisztikus mennyiségi pénzelméletet fogadnak el, ami a pénz semlegességén, a mikro- és makrogazdaság merev elk

Kiszámoló

Itt a nyár, itt a roaming frász ideje

Itt a nyár, a vakációk és ezzel együtt a roaming frász ideje is. Az Unió nagyon helyesen rálépett a mobilszolgáltatók nyakára, az addigi szabadrablást felváltotta az, hogy az Unión belül ug

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jön a felturbózott szuperállampapír! Itt vannak a részletek
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
etterem