A kiskereskedelmi visszaesés vall a recessziós károkról a briteknél
Gazdaság

A kiskereskedelmi visszaesés vall a recessziós károkról a briteknél

Portfolio
A brit kiskereskedelmi forgalom váratlanul megtorpant márciusban, miután az árérzékeny vásárlók visszafogták az élelmiszerekre és az áruházakban történő kiadásaikat.

A brit kiskereskedelmi forgalom az előre jelzett növekedéssel szemben megtorpant márciusban. A Nemzeti Statisztikai Hivatal jelentése szerint az eladott áruk mennyisége változatlan maradt a februári 0,1%-os felülvizsgált növekedést követően, ami elmaradt a közgazdászok 0,3%-os növekedésre vonatkozó várakozásától. A kiskereskedelem gyenge teljesítménye tovább erősíti a tavalyi recesszióból való lassú kilábalás bizonyítékait, mivel a fogyasztók a megélhetési költségek válságával küzdenek – írja a Bloomberg.

Míg egyes ágazatok, például a barkácsáruházak, bútorboltok, benzinkutak és ruházati üzletek növekvő eladásokról számoltak be, ezt a jó teljesítményt ellensúlyozta az élelmiszereladások és az áruházi kereskedelem visszaesése, ahol a kiskereskedők a magasabb árakra hivatkoztak, mint a forgalmat csökkentő tényezőre – mondta Heather Bovill, az ONS vezető statisztikusa.

A font árfolyama az adatok közzététele után alig változott, a kereskedők pedig kamatcsökkentésre számítanak még az idén.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A kiskereskedelmi forgalom 1,9%-kal nőtt az első negyedévben, ami 0,09 százalékponttal járult hozzá a GDP-hez ebben az időszakban. Az üzemanyagok nélkül számolva a teljes forgalom 0,3%-kal csökkent márciusban, ami eltörölte az előző hónap azonos mértékű növekedését. A kiábrándító kiskereskedelmi értékesítési adatok és a márciusi heves esőzések elmosták a boltok reményeit a húsvéti forgalom fellendülésére.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Kiszámoló

Ez történt a héten 0526

Minden tőzsdei befektető az amerikai kamatvágást várja, de egyre valószínűbb, hogy a nyáron sem lesz még kamatvágás, marad a mostani, viszonylag magas dollár alapkamat. A hír hallatára az am

RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
D_NOE20190808013