A kiskereskedelmi visszaesés vall a recessziós károkról a briteknél
Gazdaság

A kiskereskedelmi visszaesés vall a recessziós károkról a briteknél

Portfolio
A brit kiskereskedelmi forgalom váratlanul megtorpant márciusban, miután az árérzékeny vásárlók visszafogták az élelmiszerekre és az áruházakban történő kiadásaikat.

A brit kiskereskedelmi forgalom az előre jelzett növekedéssel szemben megtorpant márciusban. A Nemzeti Statisztikai Hivatal jelentése szerint az eladott áruk mennyisége változatlan maradt a februári 0,1%-os felülvizsgált növekedést követően, ami elmaradt a közgazdászok 0,3%-os növekedésre vonatkozó várakozásától. A kiskereskedelem gyenge teljesítménye tovább erősíti a tavalyi recesszióból való lassú kilábalás bizonyítékait, mivel a fogyasztók a megélhetési költségek válságával küzdenek – írja a Bloomberg.

Míg egyes ágazatok, például a barkácsáruházak, bútorboltok, benzinkutak és ruházati üzletek növekvő eladásokról számoltak be, ezt a jó teljesítményt ellensúlyozta az élelmiszereladások és az áruházi kereskedelem visszaesése, ahol a kiskereskedők a magasabb árakra hivatkoztak, mint a forgalmat csökkentő tényezőre – mondta Heather Bovill, az ONS vezető statisztikusa.

A font árfolyama az adatok közzététele után alig változott, a kereskedők pedig kamatcsökkentésre számítanak még az idén.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A kiskereskedelmi forgalom 1,9%-kal nőtt az első negyedévben, ami 0,09 százalékponttal járult hozzá a GDP-hez ebben az időszakban. Az üzemanyagok nélkül számolva a teljes forgalom 0,3%-kal csökkent márciusban, ami eltörölte az előző hónap azonos mértékű növekedését. A kiábrándító kiskereskedelmi értékesítési adatok és a márciusi heves esőzések elmosták a boltok reményeit a húsvéti forgalom fellendülésére.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Az ukrajnai háború árnyékában szép csendben Amerika egy újabb pusztító konfliktusra készül

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
STA_8850