Kiderült az igazság a nagy repülős szennyezésről, lépések jöhetnek
Gazdaság

Kiderült az igazság a nagy repülős szennyezésről, lépések jöhetnek

Portfolio
A Transport & Environment (T&E) környezetvédelmi lobbicsoport jelentése szerint 2023-ban az Európából induló repülőjáratok kibocsátásának kevesebb mint negyedét fedezik a regionális szén-dioxid-kereskedelmi rendszerek. A rendszerek, amelyek az EU-n, az Egyesült Királyságon és Svájcon belüli járatokra vonatkoznak, csak a rövid távú útvonalakon közlekedő repülők kibocsátását veszik figyelembe, de a hosszabb távokra nem érvényesek a kvóták – írja a Financial Times.

A légitársaságok ingyenes kibocsátási egységeket kaptak a rendszer keretében, és összességében az Európából induló járatok kibocsátásának csak 22%-át fedték le a regionális szén-dioxid-kereskedelmi rendszerek. Jo Dardenne, a T&E légiközlekedési igazgatója bírálta a jelenlegi rendszert, mondván, hogy az európai légi közlekedés kibocsátásának jelentős részére nem vetnek ki karbondíjakat.

A fenntarthatósági kihívásokról részletesen szó lesz szakmai konferenciánkon.

Az európai légitársaságok kötelezettséget vállaltak arra, hogy 2050-re elérik a nettó nullás kibocsátást, és szigorú környezetvédelmi szabályokkal kell szembenézniük, többek között azzal a kötelezettséggel, hogy a jövő évtől kezdve a repülőgép-üzemanyagot tisztább alternatívákkal kell helyettesíteniük. A légitársaságok vezetői azonban azzal érvelnek, hogy az EU szigorú éghajlati szabályai miatt hátrányba kerülnek az ilyen szabályozással nem sújtott unión kívüli versenytársakkal szemben.

Ben Smith, az Air France-KLM vezérigazgatója és Carsten Spohr, a Lufthansa vezérigazgatója egyenlő versenyfeltételeket és globális szabványokat sürgetett, amelyek minden járatra kiterjednek, nem csak az Európából induló gépekre.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Kiszámoló

Így is lehet: az adakozás James Bondja

Írtam nemrég a gazdagokról (meg úgy általában a kapzsiságról), azokról, akik annyi pénzt felhalmoznak, hogy fogalmuk sincs, mit tudnának vele kezdeni még az ükunokáik ükunokái is. (Minden r

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
18 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
korminfo