Orbán Viktor: a NATO is kezd belesodródni a háborúba
Gazdaság

Orbán Viktor: a NATO is kezd belesodródni a háborúba

Portfolio
Orbán Viktor miniszterelnök ma reggel a Kossuth Rádió "Jó reggelt, Magyarország!" című műsorában beszélt, többek között a közel-keleti konfliktusról, valamint a közelgő EP-választásról.
Megosztás

Hátrányosan érinti Magyarországot az ukrán gabona

Magyarországon ukrán gabonát nem engedünk forgalomba hozni

- fogalmazott Orbán Viktor.

Hozzátette: Magyarország 10 milliós országként 20 millió fő ellátására alkalmas, ezért bár az ukrán gabona nem jelenik meg a magyar piacon, Magyarország számára versenyhátrányt jelent az ukrán termények megjelenése az európai piacon, amit úgy írt le mint "ukrán gabonadömping".

Megosztás

Migráció

Orbán Viktor úgy véli, az a kulcsa a migrációnak, hogy tartózkodhat-e egy bevándorló egy országban, amíg a kérelmét nem fogadják el, mivel állítása szerint az elutasított kérvények utáni hazatelepítési kísérletek többnyire, háromnegyed vagy négyötöd részt sikertelenek.

Megosztás

A béke felé tolják a kormányokat az EP-választások

A miniszterelnök szerint az ukránoknak nehezebb, de Európában is számos gond van: az európai középosztály szenved, a gazdasági versenyképesség romlik, a zöld átmenetre nincsen pénz, a Balkán bővítésére nincsen pénz, a kínaiakhoz és az amerikaiakhoz képest Európa egyre inkább lemarad.Orbán Viktor várakozása alapján az európai politikában repedések lesznek, és az európai parlamenti választások a "béke" felé fogják tolni a kormányokat. Kijelentette: a nyugaton a mainstreammel szembeni vélemény megfogalmazása negatív következményekkel, akár állásvesztéssel is jár.

Megosztás

Orbán Viktor: a NATO is kezd belecsúszni a háborúba

A kormányfő szerint bár a NATO kezd belesodródni a háborúba, de szerint Magyarország képes arra, hogy kimaradjon ebből.

Most a NATO ukrajnai missziót szervez. Nem azért, hogy katonákat küldjön, de elkezdte koordiálni a kiképzést, a fegyverszállításokat, saját pénzügyi forrásokat akar begyűjteni a tagállamoktól. Tehát a NATO is csúszik bele ebbe a háborúba

- jelentette ki.

Azzal, hogy kimondták, hogy katonákat is talán lehet hogy kell küldeni, egy másik fejezete kezdődött meg ennek a háborúnak. Az első fejezetből ki tudtunk maradni, most az a kérdés, hogy ki tudunk-e maradni a másodikból

- mondta a kormányfő, aki hangsúlyozta: kormánya az orosz-ukrán háborúban egyik fél oldalán sem fog beavatkozni a háborúba.

Orbán Viktor megjegyezte, hogy a NATO esetében egyszerűbb a helyzet, mint az EU esetében, mert az Észak-atlanti Szerződés Szervezete egy védelmi szövetség.

Az Európai Unió kapcsán elmondta, hogy bár az unió nem katonai szervezet, és nincs katonai képessége, a tagállamoknak van, ezért azok aktorként működnek. A miniszterelnök úgy fogalmazott: a tagállamok nem akarnak európai ernyő alatt beavatkozni a háborúba, de európai ernyő alatt akarnak pénzt adni rá Ukrajnának, ezt pedig nem támogatja az Orbán-kormány.

Megosztás

A közel-keleti konfliktus

Orbán Viktor kijelentette: a Közel-Kelet háborús zónává kezd alakulni, és a ma reggeli válaszcsapás is növeli az eszkaláció esélyét. A miniszterelnök szerint az, hogy az ottani konfliktus ne váljon háborúvá, nemcsak a helyiek érdeke, hanem a miénk is, hiszen a háború emberveszteséggel, gazdasági nehézségekkel és migrációs követkeményekkel jár.

Megosztás

Hamarosan élőben szólal meg Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök várhatóan az alábbi témákban fog megnyilvánulni:

  • Az orosz-ukrán háború,
  • a közel-keleti helyzet,
  • a közelgő választások.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
jerome powell fed fed