A holland kormány beinthet a Facebooknak
Gazdaság

A holland kormány beinthet a Facebooknak

Portfolio
A holland kormány azt tervezi, hogy megszünteti fiókjait a Facebookon, miután a holland adatvédelmi szabályozó hatóság figyelmeztetést adott ki a közösségi médiaplatform adatvédelmi kockázatairól.

A holland adatvédelmi hatóság (DPA) azt tanácsolta a holland belügyminisztériumnak, hogy ne hagyatkozzon a Facebook-oldalakra a polgárokkal való kommunikációban, ha nincs világos elképzelése arról, hogy a Facebook hogyan használja fel a kormányzati oldalakat látogató emberek személyes adatait. A kormány azt szeretné, ha a Meta, a Facebook anyavállalata „a lehető leghamarabb, legkésőbb a nyári szünet előtt tisztázná, hogyan kezelik az aggályainkat” – mondta Alexandra van Huffelen, a holland digitalizációért felelős miniszter a CNBC szerint.

A holland adatvédelmi hatóság elnöke, Aleid Wolfsen szerint „a kormányzati oldalakat látogató emberek bíznak abban, hogy személyes és érzékeny adataik biztonságos kezekben vannak”. Matthew Holman, a Cripps ügyvédi iroda technológiai, adatvédelmi és AI-partnerének véleménye szerint a DPA tanácsa újabb bizonyítékul szolgál az európai szabályozók és a Meta közötti növekvő bizalmatlanságra.

A Meta alapvetően nem ért egyet a tanácsadás alapjául szolgáló értékeléssel, egy szóvivője szerint az „alapvető félreértésről tanúskodik a termékeink működésével kapcsolatban”. A szóvivő hozzátette, hogy a Meta minden termékét felülvizsgálja, hogy azok megfeleljenek a jogszabályoknak azokban a régiókban, ahol szolgáltatásait kínálja, és továbbra is együttműködik a kormánnyal annak biztosítása érdekében, hogy a közösségi médiát az emberekkel való kommunikációra használhassák.

A holland kormány lehetséges Facebook-használati tilalma rávilágít az európai szabályozók és a Meta között az adatvédelmi aggályok miatt fennálló feszültségre.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jön a felturbózott szuperállampapír! Itt vannak a részletek
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
napelem naperomu energiatarolo Steiner Attila Facebook oldala