Putyin kiadta a Nyugat elleni szövetség miatt az utasításokat, kezdődhet a tánc
Gazdaság

Putyin kiadta a Nyugat elleni szövetség miatt az utasításokat, kezdődhet a tánc

Portfolio
Vlagyimir Putyin elnök utasítására az orosz kormánynak javaslatokat kell előterjesztenie a gabonakereskedelem megkönnyítésére, célzottan India és Kína felé, valamint további támogatásokat kell kidolgoznia a hazai gazdálkodók számára, beleértve a finanszírozást és az üzemanyagellátás biztosítását.

Az elnök által támogatott kezdeményezés célja, hogy lehetővé tegye a gabonavevők számára, hogy közvetlenül vásároljanak a termelőktől. Ez a rendszer Brazíliát és Dél-Afrikát is beleértve, az Oroszországot is magukban foglaló BRICS-országok csoportján belül kerülne kialakításra. Putyin már korábban, a BRICS-csoport októberi csúcstalálkozóján jelezte támogatását ezen elképzelés mellett – írja a Reuters.

A javaslatok kidolgozására Mihail Miszustin miniszterelnöknek és Elvira Nabiullina jegybankelnöknek július 1-jéig van határideje.

Továbbá Putyin arra is felhívta a kormány figyelmét, hogy alakítsanak ki további támogató intézkedéseket az orosz gazdák számára. Ezek között szerepelne a finanszírozás bővítése és az üzemanyagellátás – benzin és gázolaj – biztosítása.

Oroszországnak az előző év őszén ideiglenesen meg kellett tiltania a dízel- és benzinexportot, mivel hazai piacon üzemanyaghiány alakult ki és az árak emelkedtek a betakarítási időszakban. Bár ezeket a korlátozásokat később nagyrészt feloldották, Oroszország március 1-től hat hónapra újra bevezette a benzinexport tilalmát néhány kivétellel, ezzel igyekezve megelőzni az esetleges további üzemanyaghiányt.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Shutterstock

HitelesAndrás

Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja 2011-ben kezdtem dolgozni egy Takarékszövetkezetben… az azóta eltelt 13 év alatt eszméletlen sokat tanultam, n

RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
idojaras-napsutes-felho-milyen-idojaras-lesz-milyen-ido-lesz-milyen-ido-varhato