Közelebb kerültek a magyarok a spanyol szupervonat-gyártó felvásárlásához
Gazdaság

Közelebb kerültek a magyarok a spanyol szupervonat-gyártó felvásárlásához

Portfolio
Hiába keresett a spanyol kormány alternatív befektetőt a magyarok helyett, úgy tűnik, hogy mégis a Ganz-Mavag Europe 619 millió eurós ajánlata lehet a befutó - írja a vg.hu.

A madridi Cinco Dias szerint, bár Óscar Puente közlekedési miniszter és María Jesús Montero pénzügyminiszter is alternatívát kerestek a magyarok 619 millió eurós ajánlatára, eddig nem sikerült más iparági befektetőket találniuk.

A spanyol kabinet próbálkozásai során csak egy befektető, a CriteriaCaixa mutatott érdeklődést, de ők is csak egy ágazati szakértővel közösen lennének hajlandóak részt venni a tranzakcióban. A Külföldi Befektetések Tanácsa jelenleg is dolgozik egy jelentésen, amely alapján a kormány három hónapon belül dönthetne az ügyben, miközben céljuk továbbra is az ágazat védelme.

Eközben több ismert gyártó, köztük a CAF és a Stadler már elutasította a spanyol kormány felkérését, míg más nagy nevek mint, az Alstom és Siemens nem mutattak érdeklődést.

A Talgo iránti érdeklődés hiányának okai nem teljesen világosak, tekintettel arra, hogy a vállalat rendeléseinek volumene folyamatosan növekszik. A cég 2023-ban 652 millió eurós bevételt ért el 11,5 százalékos EBITDA-marzzsal, ráadásul a Talgo technológiai fejlesztéseit kiemelten fontosnak tartják Európában és a MENA régióban egyaránt.

A magyar cég figyelmét a Talgo termelési kapacitásainak korlátai hívta fel, miután saját kihasználatlan kapacitásaival képes lehet megoldást nyújtani az egyre növekvő rendelésállomány teljesítésére.

Bár a spanyol kormány továbbra is reménykedik abban, hogy megtalálja az ideális befektetőt a Talgo számára, egyelőre igencsak kérdéses ezen erőfeszítéseknek az eredményessége. Az új tulajdonos pedig nem csak új munkaerőbázishoz jutna hozzá, hanem egy jelentős rendelésállomány kezelésének kihívásait is meg kellene oldania.

Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Budapest bazilika