Megindulnak Horvátországba a magyarok
Gazdaság

Megindulnak Horvátországba a magyarok

Portfolio
Az előfoglalások alapján több magyar vakációzik Horvátországban, mint tavaly, 18 százalékos növekedést látnak jelenleg a Szallas.hu szakértői. A megtett foglalások alapján az egy főre jutó éjszakánkénti átlagár Horvátországban 13 602 forint, ez 11% körüli árnövekedést jelent. A legtöbben továbbra is júliusban és augusztusban utaznak, de az elő- és utószezon iránt is nő az érdeklődés, május esetén 32 százalékkal emelkedett a foglalások száma.

A tavaly ugyaneddig megtett előfoglalásokhoz képest képest 18 százalékos növekedés látszik a Horvátországba szóló foglalások darabszámát illetően a Szallas.hu adatai szerint. A megtett foglalások alapján, a bruttó közvetített szobaárbevételből és a vendégéjszakák számából meghatározva az egy főre jutó éjszakánkénti átlagár Horvátországban 13 602 forint, ami 11 százalékos átlagos árnövekedést jelent tavalyhoz képest.

Apartmanok esetén az átlagár fejenként és éjszakánként 11 180, hotelben pedig 34 290 forint

– mondta Molnár Tímea, a Szallas.hu Horvátországért és Ausztriáért felelős menedzsere. A kereslet mozgatja az árakat is:

  • júliusban a legdrágább (14 120 Ft) egy éjszaka átlagára egy főnek,
  • de nem sokkal olcsóbb az augusztus sem (13 800 Ft).
  • Ezzel szemben májusban, júniusban és szeptemberben 11 300 - 12 650 forint közötti az átlagár.

A legtöbben júliusban (42%) és augusztusban (39%) nyaralnak a horvát Adrián. Bár még mindig messze vezet a főszezon, nő az érdeklődés az elő-és utószezon iránt is, hiszen mellettük szól, hogy kedvezőbbek az árak és nincs annyi turista. A májusi foglalások 32 százalékkal, a szeptemberiek 19 százalékkal, a júniusi foglalások 12 százalékkal nőttek a tavaly ugyanezen időszakban (április 15-éig) beérkezett foglalásokhoz képest.

A foglalási adataink alapján a Kvarner-öböl, Dalmácia Zadar és Split régiója a legkedveltebb

– mondta Molnár Tímea. Az eddig beérkezett foglalások alapján a legkeresettebb települések a magyarok körében Vir, Crikvenica, Medulin, Starigrad és Zadar. A Szallas.hu foglalási adatai szerint az eddig beérkezett foglalások eltolódtak az apartmanok irányába: a 2024-es szezonra szóló foglalások 78 százaléka esetében választották ezt a szállástípust.

Csak minden tizedik foglaláshoz kértek félpanziót, reggelit 5 százalék választott, all inclusive ellátást pedig csupán egy százalék igényelt.

A legtöbben (27%) 7 éjszakára foglaltak, 20-20% azoknak az aránya, akik 5-6 éjre, 13 százalék körüli pedig azoké, akik 4 éjszakára maradnak. Horvátország mind a párok, mind a családok számára vonzó úti cél idén is: csaknem minden harmadik foglalás 4 főre szól, minden ötödik pedig két főre.

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
D_NOE20190808013