A kínai jegybank burkolt fenyegetést küldött a kötvénypiacoknak
Gazdaság

A kínai jegybank burkolt fenyegetést küldött a kötvénypiacoknak

Portfolio
A Kínai Népbank (PBOC) problémásnak nevezte a hosszú lejáratú államkötvények árfolyamának emelkedését, figyelmeztetve a befektetőket, hogy irreális a piaci árak és a gazdasági kilátások közötti jelentős eltérés. A jegybank egy névtelenül nyilatkozó tisztviselője a Bloombergnek arról beszélt, hogy Kína hosszú távú gazdasági növekedési kilátásai jelentősen javultak, és azt állította, hogy a hozamok a keresleti és kínálati tényezők okozta átmeneti ingadozások ellenére majd igazodni fognak a gazdasági előrejelzéshez.

A kínai jegybankot egyre jobban zavarja a kötvénypiacok hozamszintje, a rally megfékezésére irányuló szabályozási erőfeszítések ellenére a hosszú távú hozamok mintegy 20 évvel ezelőtti mélypontok tesztelésére készülnek. A kínai kötvények iránti keresletet olyan tényezők mozgatják, mint az ország monetáris politikája, a helyi intézmények biztonságos menedék iránti kereslete és az adósságkínálat szűkössége. Ennek következtében a kínai államkötvények az elmúlt három hónapban a 10 és 30 éves hozamok már a PBOC irányadó kamatlába alatt mozognak.

Bár a kötvénypiaci finanszírozási költségek csökkenése előnyös lehet a hitelfelvevőknek, beleértve a kormányt is, vannak aggályok, hogy a helyzet hátrányosan érintheti a kötvénypiaci intézményi befektetőket. A meg nem nevezett PBOC-tisztviselő az SVB Financial Group amerikai hitelező esetét hozta fel példának, amely tavaly likviditási válsággal nézett szembe a hosszabb lejáratú amerikai kötvényekbe történt nagymértékű befektetései miatt. A tisztviselő azt tanácsolta a befektetőknek, hogy legyenek rendkívül éberek a kamatkockázatokkal kapcsolatban, és arra figyelmeztetett, hogy azok, akik jelentős hosszú lejáratú kötvénypozíciókat tartanak, különösen a tőkeáttétellel rendelkezők, jelentős veszteségeket szenvedhetnek el a növekvő volatilitás közepette.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Ez történt a héten 0526

Minden tőzsdei befektető az amerikai kamatvágást várja, de egyre valószínűbb, hogy a nyáron sem lesz még kamatvágás, marad a mostani, viszonylag magas dollár alapkamat. A hír hallatára az am

RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tornado-oklahoma-amerikai-egyesult-allamok