Hatalmas változások jönnek májustól a budapesti parkolásban - Itt vannak az új fizetős helyszínek
Gazdaság

Hatalmas változások jönnek májustól a budapesti parkolásban - Itt vannak az új fizetős helyszínek

Portfolio
Budapest több kerületében változnak a parkolási zónák: Újbudán és Zuglóban új fizetős területek jelennek meg, míg más kerületekben a meglévő rendszer marad érvényben vagy a kizárólagos lakossági parkolóhelyek számát növelik - írta meg az enbudapestem.hu.

Zuglóban május 8-tól kezdődik a próbaüzem egy újonnan kijelölt fizetős parkolózónában, a Nagy Lajos Király útja – Fogarasi út – Örs Vezér útja – Örs vezér tere által lehatárolt területen. Május 15-től már figyelmeztetés jár a fizetés nélküli parkolásért,

május 22-től pedig hivatalosan is fizetőssé válik a terület.

Némethné Révész Andrea, a zuglói parkolási divízió vezetője szerint a területen jellemzően telítettek a parkolóhelyek. Az énbudapestem szerint a telítettséget főként az ingázók okozzák, akik P+R-ként használják az adott zónát. A zóna bővítése után azonban előfordulhat, hogy a Vezér utca környékén lévő parkolóhelyeket használják majd az ingázók, hiszen ezek továbbra is ingyenesek.

Újbudán április 2-tól vált fizetőssé a Sashegyen található parkolózóna.

Az Újbudai Parkolásüzemeltető jelenleg nem tervezi további bővítést, de figyelemmel kíséri a mostani változások hatásait.

A II. kerületi önkormányzat tájékoztatása szerint nem lesznek változtatások sem a fizetős zónák kiterjesztésében, sem pedig besorolásukban. Ugyanakkor folyamatosan növelik a kizárólagos lakossági parkolóhelyek arányát.

Angyalföldön már régóta fizetni kell a parkolásért mindenhol. Itt is fennmaradnak az eddigi szabályozások, de folyamatosan monitorozzák a helyzetet és szükség esetén további kizárólagos lakossági parkolóhelyek kijelölését fontolgatják.

Az ilyen besorolású helyeken nem csak hétköznap 18 és 7 óra között tilos a parkolás engedély nélkül, hanem hétvégén is. Angyalföld parkolóinak jelenleg mintegy 30%-a, míg a második kerületben a zónák 30-50%-a esik ilyen besorolás alá.

Az ÉnBudapestem információi szerint Ferencvárosban nem tervezik a parkolási zónák bővítését vagy besorolásuk megváltoztatását. A portálnak Hegyvidék és Óbuda önkormányzatai szintén jelezték, hogy jelenleg nincs tervben semmilyen változtatás.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Itt a nyár, itt a roaming frász ideje

Itt a nyár, a vakációk és ezzel együtt a roaming frász ideje is. Az Unió nagyon helyesen rálépett a mobilszolgáltatók nyakára, az addigi szabadrablást felváltotta az, hogy az Unión belül ug

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jön a felturbózott szuperállampapír! Itt vannak a részletek
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Scholz Macron Ukrajna