Még mindig erős az amerikai fogyasztás
Gazdaság

Még mindig erős az amerikai fogyasztás

Portfolio
Az Egyesült Államokban márciusban 2,6%-kal 283,4 milliárd dollárra nőttek a tartós fogyasztási cikkek új megrendelései, ami a második egymást követő hónapban jelent növekedést – közölte az amerikai népszámlálási és statisztikai hivatal. Az elemzők csak 2,5 százalékos bővülésre számítottak.

A szállítás nélkül az új megrendelések 0,2%-kal, míg a védelem nélkül az új megrendelések 2,3%-kal nőttek. A növekedést a szállítóeszközök vezették, amelyek 7,7%-kal 95,9 milliárd dollárra emelkedtek.

A tartós fogyasztási cikkek szállítása gyakorlatilag változatlan maradt, 282,4 milliárd dollár volt a februári 1,2%-os növekedést követően. Viszont jelentősen csökkent a szállítóeszközök iránti kereslet, amelyek 0,5%-kal 89,4 milliárd dollárra estek vissza.

A tartós fogyasztási cikkek nem teljesített rendelései márciusban 0,4%-kal 1397,2 milliárd dollárra emelkedtek, két egymást követő havi csökkenést követően.

A nem védelmi célú új beruházási javakra vonatkozó új megrendelések 5,4%-kal 87,6 milliárd dollárra nőttek márciusban, míg a szállítások 1,5%-kal 80,5 milliárd dollárra csökkentek. A teljesítetlen rendelések 0,8%-kal 851,1 milliárd dollárra, a készletek pedig 0,3%-kal 230,7 milliárd dollárra nőttek.

A beruházási javakra vonatkozó új védelmi megrendelések márciusban 10,6%-kal 12,9 milliárd dollárra nőttek, míg a szállítások 0,4%-kal 14,1 milliárd dollárra csökkentek. A teljesítetlen megrendelések 0,6%-kal 204,1 milliárd dollárra csökkentek, a készletek pedig 0,3%-kal 25,2 milliárd dollárra nőttek.

Az összes feldolgozóipari ágazat szezonálisan kiigazított februári felülvizsgált adatai a következők voltak: új megrendelések 575,6 milliárd dollár, szállítások 582,0 milliárd dollár, nem teljesített megrendelések 1391,3 milliárd dollár, és teljes készletállomány 857,3 milliárd dollár. A következő adatközlésre 2024. május 24-én kerül sor.

A hír egyelőre nem nagyon hatott ki a dollár árfolyamára, amely egyelőre enyhe erősödésben van az euróhoz képest.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Címlapkép forrása: Getty Images

HitelesAndrás

Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja 2011-ben kezdtem dolgozni egy Takarékszövetkezetben… az azóta eltelt 13 év alatt eszméletlen sokat tanultam, n

RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A második világháború óta a legnagyobb puccs készült Németországban – Mi lett volna, ha megdöntik az államrendet a Reichsbürgerek?
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
földgáz