Egyenlő versenyfeltételeket sürget Kínában az amerikai külügyminiszter
Gazdaság

Egyenlő versenyfeltételeket sürget Kínában az amerikai külügyminiszter

MTI
Antony Blinken amerikai külügyminiszer csütörtökön Sanghajban elmondta, hogy "egészséges gazdasági versenyre" törekszik Kínával, és felszólította Pekinget, hogy biztosítson egyenlő versenyfeltételeket a Kínában működő amerikai munkavállalók és cégek számára.

Az amerikai külügyminiszter csütörtökön Sanghajban találkozott Csen Csi-ninggel, Kína egyik vezető tisztségviselőjével, és mindkét fél reményét fejezte ki, hogy a két nagyhatalom a nézeteltéréseik ellenére is együtt tud működni a globális kihívások kezelésében - közölte az amerikai külügyminisztérium.

Matthew Miller külügyminisztériumi szóvivő elmondta, hogy a Csennel folytatott megbeszélésén Blinken aggodalmakat fogalmazott meg Kína kereskedelempolitikájával és nem piacgazdasági gyakorlatával kapcsolatban, de hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok egészséges gazdasági versenyre törekszik a Kínai Népköztársasággal.

Blinken háromnapos látogatáson tartózkodik Kínában, amelynek első állomásán, Sanghajban tartott tárgyalások kezdetén azt is hangsúlyozta, hogy fontos a közvetlen és tartós kétoldalú kötelezettségvállalás, valamint az, hogy "keressük az együttműködés kiépítésének módjait, ott, ahol csak tudjuk".

"Kötelességünk népünk, sőt a világ felé is, hogy felelősségteljesen kezeljük a két ország közötti kapcsolatot" - szögezte le.

Csen elmondta, hogy a két ország vezetői között tett legutóbbi telefonbeszélgetés hozzájárult "országaik kapcsolatának stabil és egészséges fejlődéséhez".

"Az, hogy az együttműködést vagy a konfrontációt választjuk, mindkét nép, mindkét ország jólétét és az emberiség jövőjét befolyásolja" - tette hozzá.

Sanghaji tartózkodása során Blinken a New York-i Egyetem helyi kampuszán amerikai és kínai diákokkal is beszélt, ahol elmondta, hogy a kultúrák közötti interakció "a legjobb módja annak, hogy remélhetőleg azzal kezdjük, hogy megértjük egymást".

Az amerikai diplomata csütörtökön Pekingbe utazik tovább, ahol pénteken várhatóan Vang Ji kínai külügyminiszterrel és Hszi Csin-ping kínai elnökkel is találkozik.

Címlapkép forrása: Wang Gang/VCG via Getty Images

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
halálozás kórház