Gazdaság

Nem változott a munkanélküliségi helyzet az USA-ban

MTI
|
Portfolio
Az Egyesült Államokban az elemzők által várt szerény növekedés helyett 5 ezerrel, 207 ezerre csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma a múlt héten, ez nem tekinthető érdemi elmozdulásnak - derült ki az amerikai munkaügyi minisztérium csütörtökön közzétett adataiból. A szakértők várakozásának átlagában nagyobb szám, 215 ezer szerepelt.

A múlt héten a segélykérelmek számát mérő négyhetes mozgóátlag - amely segít kiszűrni az ideiglenes, egyszeri hatásokat -  1250-nel,  213 250-re csökkent. Az április 13-án zárult héten a tartósan munkanélküli segélyt kérők száma 1 millió 781 ezer volt az egy héttel korábbi 1 millió 796 ezer után, jelentősen elmaradva az elemzők által várt 1 millió 814 ezertől.

Szakértők szerint az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők számának 280 ezres szintje utalna az amerikai foglalkoztatás növekedésének jelentős lassulására.

Az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők számának alakulása ismét arról tanúskodik, hogy az Egyesült Államok munkaerőpiaca még mindig viszonylag feszes, ami arra késztetheti a Fedet, hogy késleltesse a kamatcsökkentést. A Fed következő kamatdöntése május 1-jén esedékes.

A befektetők többsége jelenleg arra számít, hogy a várakozásokat meghaladó infláció és a vártnál erősebb foglalkoztatási adatok miatt szeptember előtt nem várható kamatvágás, ugyanakkor egyes szakértők azt is elképzelhetőnek tartják, hogy idén nem csökkenti a kamatot a Fed.

HitelesAndrás

Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Egy sikeres Bankmonitor szakmai napja 2011-ben kezdtem dolgozni egy Takarékszövetkezetben… az azóta eltelt 13 év alatt eszméletlen sokat tanultam, n

RSM Blog

SAP a HR és bérszámfejtés területén

Az SAP rendszer a pénzügy, a beszerzés, és az ügyfélkapcsolatok kezelése mellett a humánerőforrás (HR) és a bérszámfejtés területén is központosított keretet biztosít a vállalatok szám

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A második világháború óta a legnagyobb puccs készült Németországban – Mi lett volna, ha megdöntik az államrendet a Reichsbürgerek?
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
mcdonalds gyorsétterem