Előfizetői tartalom

Együttműködik Japán és Brazília

MTI
A japán miniszterelnök brazíliai látogatásán a két ország megállapodott pénteken abban, hogy együttműködve fokozzák erőfeszítéseiket a klímaváltozás elleni küzdelemben és az Amazonas-vidéki esőerdők védelmében, amihez Tokió anyagilag is hozzájárul. Kisida Fumio és Luiz Inácio Lula da Silva aláírt egy Zöld Partnerségi Kezdeményezés című, átfogó együttműködési megállapodást az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséről és olyan környezetvédelmi célokról, mint például az erodálódott mezőgazdasági területek helyreállítása, az erdőirtás megakadályozása és a fenntartható mezőgazdaság előmozdítása.

Az amazonasi erdőirtás 15 éves csúcson volt az elmúlt időszakban. A károsanyag-kibocsátás elleni küzdelemben fel akarják használni a brazil bioüzemanyag-technológiát és a japán hibrid motorokat - közölte a japán külügyminisztérium. A találkozót követő közös sajtótájékoztatón a japán miniszterelnök fogadkozott, hogy hazája nagyban hozzá fog járulni a karbonsemleges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés