Előfizetői tartalom

Eljöhetett a fordulat a boltokban

Márciusban nagyot ugrott a kiskereskedelmi forgalom, ami akár azt is jelentheti, hogy a reálbérek emelkedése nyomán megindul a lakossági fogyasztás. Ezt azonban kellő óvatossággal kell kezelni, mert az elmúlt hónapokban is láttuk már pozitív előjelű változást - például decemberben jelentőset - de ezt kijózanodás követte. A trend azonban most már egyértelműen pozitív.

A kiskereskedelmi forgalom 2 százalékkal nőtt az előző hónaphoz képest márciusban a szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerint. Ebben közre játszott az is, hogy a húsvét - mint mozgó ünnep - idén márciusra esett. Ezt a hatást ugyan az igazítással valamelyest tompítja a KSH, de egészen biztosan hatott a forgalomra. A kiskereskedelem volumene márciusban már meghaladta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés