Előfizetői tartalom

Mesterségesen megdrágított húsok és tejtermékek – leleplezték a Világbank tervét

Portfolio
Egy új dokumentumban a Világbank azt javasolja, hogy a gazdag országok a CO2-gazdag termékek, például a vörös húsok és a tejtermékek támogatására fordított milliárdokat a jövőben olyan éghajlatbarát termékekre költsék el, mint a baromfitenyésztők, a gyümölcs- és a zöldségtermesztők segítése. Az ajánlás egyike a bank számos javaslatának, amelyekkel a mezőgazdasági és élelmiszeripari ágazatból származó, az éghajlatot károsító szennyezés csökkentésére törekszik, mivel ezek a szektorok felelősek az üvegházhatású gázok globális kibocsátásának közel egyharmadáért.

A Világbank bemutatta a nettó nulla kibocsátású az agrár-élelmiszeripari rendszerről szóló tervét, amely egy diplomáciailag stratégiai fontosságú pillanatban jelenik meg, mivel a Párizsi Megállapodáshoz csatlakozott országok 2025 végéig készülnek éghajlatvédelmi terveik aktualizálására. A szervezet azt szeretné, ha a tisztviselők nagyobb figyelmet fordítanának a mezőgazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés