FONTOS Európa legrosszabb rémálma válhat valóra Donald Trumppal – Tényleg Kamala Harris maradt a kontinens utolsó reménysége?
 
Előfizetői tartalom

Bejelentették: jön az új kínai vasúti beruházás

Portfolio
18 megállapodást írt alá Orbán Viktor és Hszi Csin-ping kínai elnök a találkozójukon - jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter. Ide tartozik több vasúti beruházás, két új mezőgazdasági termék kapott exportengedélyt, illetve olajvezeték is épül Szerbia és Magyarország között.

Kína meghirdette az "Övezet és út" stratégiát, amely a keleti és nyugati kapcsolatok erősödését célozza. A két kormány létrehozott egy közös projektlistát, amelyen azok a beruházások szerepelnek, amelyeket közösen szeretnének végrehajtani. Annak érdekében, hogy a Magyarország keleti felén, a kínai üzemekben előállított termékeket Nyugat-Európába tudják szállítani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés