Előfizetői tartalom

Egy időre véget ért az inflációcsökkenés Magyarországon

Portfolio
Megállhatott az infláció csökkenése Magyarországon: a Portfolio által megkérdezett elemzők előrejelzése szerint áprilisban 3,7 százalékos lehetett az egy évre visszatekintő drágulás. Amennyiben a holnap megjelenő hivatalos inflációs adat visszaigazolja a várakozásokat, 14 hónapnyi csökkenés után látunk majd emelkedést. Az év hátralévő részében további kis emelkedés várható, az év végére 5% feletti mutatóval.

A márciusi 3,6% jelenthette egy ideig az inflációs mélypontot Magyarországon. A Portfolio felmérésében részt vevő szakértők közül ketten számítanak arra, hogy minimálisan tovább csökkenhetett a drágulási tempó (3,5%), ketten a mutató stagnálását várják, ám a többiek már kis emelkedést (3,7-4,0%) prognosztizálnak. Az infláció a 2023 januári 25,7%-os csúcsról kezdett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés