Előfizetői tartalom

Az egyik legrosszabb éven vannak túl a boltok

Portfolio
A bolti kiskereskedelem a 2023. évben az egyik legnehezebb évét tudja maga mögött, hiszen a rekordmagas infláció mellett a napicikk kereskedelem meghatározó szereplőinek lehetőségeit rendkívüli mértékben korlátozták az olyan intézkedések, mint az extraprofit adó vagy a beszerzési áron és a beszerzési ár alatti értékesítés kötelezettsége - állapítja meg az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ), amely csütörtökön tartotta meg közgyűlését.  

A szervezet szerint az idei ágazati adatok reményt adnak az értékesítési volumen mérsékelt erősödésre. A bruttó hazai termék prognosztizált növekedése a belső fogyasztás erősödését, így a költségvetés áfa-bevételeinek emelkedését hozhatja. Ezt a folyamatot nagymértékben fel tudja erősíteni a kötelező akciók június végi kivezetése. Az infláció kordában tartásához...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés