Előfizetői tartalom

A Covid semmi volt ahhoz képest, amilyen veszéllyel néz most szembe az emberiség

Portfolio
Anglia volt főorvosa, Dame Sally Davies figyelmeztetett, hogy az antibiotikumokkal szembeni növekvő rezisztencia miatt a jövőben a gyakori fertőzések milliók halálát okozhatják, ha nem sikerül időben megfékezni ezt a jelenséget. Mindez súlyosabb kihívást jelenthet az emberiség számára, mint a Covid-19 világjárvány - tudósított a The Guardian.

Az antibiotikumokkal szembeni gyógyszerrezisztencia globális veszélyt jelent az emberiség számára, figyelmeztetett Dame Sally Davies, Anglia korábbi főorvosa. Davies, aki jelenleg az Egyesült Királyság antimikrobiális rezisztenciával foglalkozó különmegbízottja, hangsúlyozta, hogy a gyógyszerrezisztens fertőzések évente már most is több mint 1,2 millió ember halálát okozzák....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés