Előfizetői tartalom

Nagy gyomrost vitt be Kína és India az energetikai átállásnak

Portfolio
Kína és India, Ázsia legnagyobb szén-dioxid-kibocsátói nem csökkentették a szénalapú villamosenergia-termelésüket, ami megnehezíti számukra az éghajlati céljaik elérését – derül ki az Ember nevű energetikai agytröszt új tanulmányából. Eközben Európában a fosszilis termelők már alig az ellátás negyedét biztosítják csak.

A szénből történő globális villamosenergia-termelés legnagyobb mértékben Kínában (+319 TWh) és Indiában (+100 TWh) nőtt, így a szén továbbra is a legnagyobb villamosenergia-termelő maradt Ázsiában. Viszont – amint arról részletesen írtunk – az EU energiamixében az összes fosszilis hordozó részaránya jelentősen csökkent, most már az uniós ellátás negyedét sem biztosítják....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés