Előfizetői tartalom

UniCredit: idén három kamatvágás jöhet a Fedtől, eldőlhet a dollár sorsa is

Portfolio
Az USA-ban elakadó dezinflációs folyamatnak lehetünk szemtanúi, a Fed már szeptemberben megkezdheti kamatcsökkentési ciklusát, idén három kamatcsökkentés is jöhet a tengerentúlon – hangzott el Gárgyán Eszter, az UniCredit Research FX Stratégájának a Portfolio Hitelezés 2024 konferencián tartott előadásában. A szakértő szerint idén az EKB is többször vághat kamatot, az euró-dollár árfolyamára pedig két fontos folyamat hathat.

Gárgyán Eszter, az UniCredit Research FX Stratégája a globális kilátásokról beszélt, előadásának fontosabb üzenetei: Az USA-ban elakadó dezinflációs folyamatnak lehetünk szemtanúi (3% környékén): 2024 elején megakadt az infláció lassulása, az élelmiszer és benzinárakat kiszűrő core PCE-mutató a Fed 2%-os inflációs célja fölött maradt. A középosztály megtakarítása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés