Portfolio signature

Itt a történelmi csúcs: soha nem volt ilyen drága ez a létfontosságú anyag!

Amikor izgalmas nyersanyagpiaci befektetésről van szó, első körben vélhetően az aranyra, a földgázra vagy az olajra asszociál az ember, esetleg az uránra - a réz talán a top 5-ben sincs benne. Pedig nagyon úgy néz ki, hogy a zöld átállásban betöltött kulcsszerepe miatt óriási keresletnövekedés vár a gazdasági egészség fontos mutatójának tartott fémre, amit az akadozó kínálat vélhetően nem fog tudni kielégíteni, ennek köszönhetően jelentős hiány alakulhat ki a réz piacán. Az árak már reagálnak, ma új történelmi csúcsra került a réz árfolyama - de meddig tarthat az emelkedés, és ez milyen lehetőségeket teremt a tőzsdéken?

Itt az új történelmi csúcs

A mai emelkedéssel új történelmi csúcsra került a réz ára a chicagói árutőzsdén (CME),

jelenleg egy font rézércért több, mint 5 dollárt kell adni. A korábbi csúcsot 2022 márciusában láthattuk, ezt szárnyalta most túl az árfolyam.

hg1_com (1)

Idén már 38,5 százalékkal került feljebb a rendkívül széleskörben használt érc árfolyama.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés