Előfizetői tartalom

Tízezer felett jár az új napelemes pályázat nyerteseinek száma

Portfolio
Meghaladta a tízezret a kedvezően elbírált támogatási kérelmek száma a Napenergia Plusz Programban, azaz a modern napelemes rendszerek telepítését támogató pályázaton – jelentette be szerda reggel Facebook-posztban az Energiaügyi Minisztérium. Ez azt jelenti, hogy a 75,8 milliárd forintos támogatási keretösszegből már több mint 40 milliárd forintot lekötöttek a nyertes projektek.

Az összefoglaló jelzi, hogy az eddig beérkezett mintegy 18 ezer támogatási kérelem feldolgozása folyamatosan zajlik, és az is kiderült, hogy az átlagos támogatási igény tartósan 4 millió forint körül alakul. Emiatt a tárca rámutat: a keretösszegből így közel 19 ezer család kaphat vissza nem térítendő forrást a napelemek és energiatároló beszerzéséhez, felszereléséhez....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés