Előfizetői tartalom

Győztek a civilek Győrben, nem épülhet akkumulátorgyár a kertvárosban

Portfolio
Több helyi civil szervezet két éve tartó tiltakozása után Dézsi Csaba András, Győr polgármestere bejelentette, hogy a Győrszentiván melletti ipari park (GIPZ) besorolása megváltozik. Ez azt jelenti, hogy a lakók szerint veszélyes, hangos ipari park helyett egy normál besorolású gazdasági terület épülhet csak mellettük a szomszédban. Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje szerint ez óriási siker a szentiváni civileknek, akik két éve tiltakoznak a GIPZ besorolás ellen.

Győr polgármestere, Dézsi Csaba András bejelentette, hogy a Győrszentiván melletti ipari park (GIPZ) besorolás helyett csak GIPE lesz. A GIPZ mozaikszóban a G a gazdasági területre, az ip az ipari felhasználásra utal. Ezen belül egy terület a felhasználás szempontjából két további besorolásba eshet: GIPZ, azaz jelentős mértékben zavaró hatású ipari terület és GIPE, azaz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés