Előfizetői tartalom

A jegybanki óvatosság ellenére hamarosan 400 forint lehet az euró

Portfolio
Kitart a fél százalékpontos (50 bázispontos) kamatcsökkentés mellett holnapi ülésén a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa - vélik egységesen a Portfolio által megkérdezett közgazdászok. Ezzel az irányadó ráta 7,25 százalékra csökken, ám a lendületes monetáris lazítás már a végéhez közeleg. Úgy tűnik, hogy a piac magáévá tette a jegybank óvatos megközelítését, és még év végére is 6,5%-os alapkamatra számít. Ugyanakkor az elemzők szerint hiába vesz vissza az MNB a kamatcsökkentésekből, az euró árfolyama így is 400 fölé fog emelkedni.

Az év közepére 6,75-7 százalékos lehet az alapkamat - mondta a Portfolio-nak a múlt héten Virág Barnabás MNB-alelnök. A holnapi kamatdöntés előtt végzett felmérésünk szerint a piaci szereplők osztják ezt a nézetet. Abban teljes az egyetértés, hogy most egy 50 bázispontos kamatcsökkentés következik, és a túlnyomó többség szerint júniusban is hasonló döntés várható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés