Előfizetői tartalom

Fordulat érik a világ leghíresebb szivárogtatójának ügyében – Megmenekülhet Julian Assange

Portfolio
Julian Assange újabb fellebbezést nyújthat be az Egyesült Államoknak történő kiadatása ellen, ahol katonai titkok kiszivárogtatásával vádolják. A londoni legfelsőbb bíróság döntése lehetővé teszi számára, hogy megkérdőjelezze az amerikai tisztviselők biztosítékait és az emberi jogok európai egyezménye szerinti szólásszabadság védelmét - tudósított a The Guardian.

Julian Assange, a WikiLeaks alapítója újabb lehetőséget kapott arra, hogy fellebbezzen az ellen, hogy kiadják az Egyesült Államoknak. Washington katonai titkok kiszivárogtatásával vádolja az ausztrál újságíró aktivistát. 2024 márciusában két bíró, Victoria Sharp és Justice Johnson halasztotta el a döntést arról, hogy Assange újra fellebbezhet-e. Most három feltételt mellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés