Portfolio signature

Íme a hét legfontosabb piacmozgató eseményei

Portfolio
A forint jó erőben volt az elmúlt két hétben, kedvezett a magyar devizának a jó nemzetközi hangulat. Ezen a héten elsősorban a hazai események mozgathatják a forintot, de a nemzetközi események között is lesz olyan, ami fordulatot hozhat a hangulatban. Itt a heti makronaptár, mutatjuk, milyen piacmozgató eseményekre kell figyelni.

Mi történt múlt héten?

Folytatódott az emelkedés a tőzsdéken, a kötvényhozamok is mérséklődtek, kitartott a jó hangulat – bár a hét második felében már láttunk némi lassulást az emelkedésben. A német tőzsde új csúcsra ment, az S&P 500 index is történelmi maximumig emelkedett.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

A jókedvet egyértelműen az amerikai inflációs adatközlés hozta el. Az amerikai infláció csökkent, miután az idei első negyedévben felpattant. Ez összhangban van a legtöbb makrogazdasági adattal, amik mind a kereslet gyengülésének irányába mutatnak. Összességében a friss inflációs adatközlés után erősödtek a kamatcsökkentésre vonatkozó várakozások, ami ráerősített a piaci jókedvre.

A kedvező nemzetközi hangulat a forintnak is jót tett, a magyar deviza egészen 387 alá tudott erősödni az euróval szemben. A hét második felében már volt egy kis megtorpanás, de péntek délutánra visszatért az erő. A forint ezzel már a februári szinten van.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Milyen piacmozgató események lesznek a héten?
  • Milyen hangulat uralkodik a piacokon?
  • Melyik napokon érkeznek a fontos adatok?
  • Melyik lesz a legfontosabb adatközlés piaci szempontból?

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés