Előfizetői tartalom

Csak Magyarország szavazott nemmel ma a nagy brüsszeli árampiaci döntéseknél

Portfolio
Csak Magyarország szavazott nemmel kedden Brüsszelben az uniós tagállamok közül a villamosenergiapiaci reformról szóló irányelv kapcsán, feltehetően a rezsicsökkentési rendszerrel kapcsolatos szempontok miatt, de ezzel együtt is elfogadottnak számít az irányelv, így az rövidesen hatályba lép – derült ki a Tanács oldalán közzétett szavazási jegyzőkönyvből. Az ülésen a reform elemeit tartalmazó rendeletről is szavaztak, azt minden tagállam jóváhagyta, így miután megjelenik az uniós közlönyben, 20 nappal később közvetlenül hatályosul minden tagállamban. Frissítés! Az árampiaci direktíva mellett a megújuló és alacsony szén-dioxid tartalmú gázok elterjedéséről szóló uniós rendelet és direktíva szavazásánál is egyedül Magyarország szavazott nemmel, de ezzel együtt hatályba fognak ezek lépni rendre fél, illetve két év múlva. Frissítés! Az árampiaci direktíva mellett a megújuló és alacsony szén-dioxid tartalmú gázok elterjedéséről szóló uniós rendelet és direktíva szavazásánál is egyedül Magyarország szavazott nemmel, de ezzel együtt hatályba fognak ezek lépni rendre fél, illetve két év múlva.  

A gázárak elszállásából eredő villamosenergia-krízis láttán egy átfogó csomagot tett le korábban az asztalra az Európai Bizottság, és azért, hogy a hatályban lévő kereteket átláthatóan, a jogbiztonság fenntartása mellett módosítsák, két részre bontották a tárgyalások, illetve a mai végső döntés során: A rendelet részben az európai energiaszabályozó hatóságok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés