Előfizetői tartalom

Felavatta a Siemens Energy új magyarországi gyárát Szijjártó Péter

MTI
Felavatta csütörtökön Budapesten a Siemens Energy Kft. új üzemcsarnokát, illetve a képzési központját és a napelemparkját Szijjártó Péter külgazdasági miniszter, és többek között azt hangsúlyozta, hogy a cég kulcszereplője lesz a magyar energiaellátás biztonságának, hiszen elnyerte a Paks II. irányítástechnikai rendszerére kiírt tendert a francia Framatome-mal együtt – derült ki a tárca közleményéből.

A gyáravatóról készült minisztériumi közleményben Szijjártó úgy fogalmazott: különös jelentősége van a Siemens Energy beruházási programjának, amelynek keretében a vállalat új üzemcsarnokot épített, képzési központot nyitott és napelemparkot is telepített, hogy képes legyen saját maga megtermelni a működéséhez szükséges energia egy részét. A tárcavezető jelzése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés