Előfizetői tartalom

Megnyílhat az út a társasházi naperőművek energiamegosztása előtt, ez kell hozzá

Portfolio
Az energetikai szabályozási tesztkörnyezet lehetővé tenné a társasházi napelemes rendszerek egyszerűbb, költséghatékony mérési és elszámolási megoldásainak tesztelését – hívja fel közleményében a figyelmet a Magyar Természetvédők Szövetsége. Emlékeztetnek rá, hogy a szabályozási tesztkörnyezetről szóló MEKH rendelet tervezete több mint egy éve elkészült, de a mai napig nem hirdették ki.

Felidézik, hogy a villamos energiáról szóló törvény 2022. szeptember 1-jétől teszi lehetővé, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) energetikai szabályozási tesztkörnyezetet működtessen. 2022 tavaszától, a beérkezett javaslatok nyomán a MEKH el is készítette a rendelettervezetet, de az a mai napig nem került kihirdetésre.  A Magyar Természetvédők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés