Előfizetői tartalom

Nem gazdaságos Magyarországon a teljes energetikai önellátás - Ezek a tényezők a legfontosabbak a következő években

Portfolio
Az önellátó energiatermelés iránti igény megugrott a magas energiaárak idején, azonban az árak konszolidációjával az érdeklődés alábbhagyott, a saját villamos energia előállításában pedig a teljes önellátás még nem gazdaságos – többek között ezt állapították meg a DLA Piper Hungary szakértői, amikor sorra vették azokat a tényezőket, melyek az energiaszektor átalakulására a legnagyobb hatással bírnak.

Összegzésükben rámutatnak, hogy Magyarország energiaimport-kitettsége 85 százalék feletti, de ez az arány a klímasemlegesség felé tett lépésekkel csökkenthető. Ehhez fontos a mára kiépült 6000 MW feletti naperőművi kapacitás, illetve az is, hogy a földhőben rejlő lehetőségek kiaknázása is elindult. Utóbbi kapcsán emlékeztetnek rá, hogy 2024 tavaszán kidolgozás alatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés