Előfizetői tartalom

Sötét jövő vár ránk, ha Jamie Dimon legújabb gazdasági forgatókönyvei valóra válnak

Portfolio
A legnagyobb amerikai bank, a JP Morgan elnökvezér-igazgatója szerint nem zárható ki, hogy az Egyesült Államok gazdaságában „hard landingre”, vagyis kemény földet érésre fog sor kerülni, de nagyok az esélyei egy stagflációs időszak beköszöntének is. Az infláció ragadós lehet, a kamatok még emelkedhetnek is Jamie Dimon szerint.

A bankvezér erről a CNBC-nek a sanghaji globális csúcstalálkozó apropóján adott nyilatkozatában beszélt. Szerinte aki olvassa a történelmet, az nem zárhat ki egy hard landinget. Dimon szerint az amerikai gazdaság számára a legrosszabb kimenetel egy "stagflációs" forgatókönyv lenne. Az infláció ebben a forgatókönyvben ismét emelkedni fog, ám a növekedés a magas munkanélküliség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés