Előfizetői tartalom

Baljós előrejelzés érkezett az olajpiacról

Portfolio
Bár a British Petroleum vezérigazgatója korábban azt állította, hogy a globális olajkereslet elérte a csúcsot, a 2023-as adatok ezt megcáfolták - ráadásul több tényező is abba az irányba mutat, hogy az olajfogyasztás még hosszú ideig domináns maradhat a világgazdaságban, írta meg Pletser Tamás, az Erste energetikai elemzője.

Pletser Tamás, az Erste olaj- és gázpiaci elemzője a G7-en osztotta meg gondolatait a világ olajkeresletének várható alakulásával kapcsolatban: rámutatott, hogy Bernard Looney, a British Petroleum akkori vezérigazgatója által 2020-ban tett kijelentés, miszerint a globális olajkereslet 2019-ben csúcsot ért és onnan már csak csökkenő tendencia várható, nem állta meg a helyét....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés