Előfizetői tartalom

Helyreigazítás

Portfolio
2024. 04. 15. napján "Botrány pattanhat ki az akkugyárból származó hulladék miatt" című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy "A Greenpeace szerint az Éltex Kft. salgótarjáni telephelyéről származó, rákkeltő vinil-kloriddal és egyéb mérgező anyagokkal szennyezett víz került a Salgó-patakba, ami súlyosan veszélyezteti az emberi egészséget és a környezetet", valamint "az Éltex Kft. salgótarjáni telephelyéről származó, rendkívül veszélyes vinil-kloriddal és más mérgező anyagokkal szennyezett víz került a Salgó-patakba a március 15-i hosszú hétvégén".

A valóság ezzel szemben az, hogy az Éltex Kft. telephelyéről nem került mérgező, rákkeltő anyag a Salgó-patak vízébe, az Éltex Kft. telephelyéről nem került rákkeltő méreg, vinil-kloriddal és egyéb mérgező anyagokkal szennyezett víz a Salgó-patakba. A kifolyt anyagot a katasztrófavédelem is bevizsgálta, jelenleg a szennyezés eredete nem állapítható meg, az további...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés