Előfizetői tartalom

Választási kisokos 2024: ezeket kell tudnod az önkormányzati választás előtt

Portfolio
Közeleg a június 9-i, 2024-es önkormányzati választás, így összefoglaltuk a legfontosabb technikai jellegű információkat. Mettől meddig lehet szavazni a 2024-es önkormányzati választáson? Hogyan tudom meg, hol van a szavazóhelyiségem? Hogyan tudok szavazni a 2024-es választáson, milyen papírokra van szükség a szavazáshoz? Kik szavazhatnak a vármegyei közgyűlési választáson? Kik szavazhatnak a nemzetiségi önkormányzati választáson? Hol és hogyan tudok szavazni, ha a választás napján nem leszek állandó lakóhelyemen? Hogyan igényelhetek mozgóurnát vagy Braille-írásos szavazólapot? Hol érhetők el a különféle igénylőlapok? 2024-es választási kisokosunkban megtalálod a fenti kérdésekkel, valamint a szavazás 2024-es menetével kapcsolatos egyéb válaszokat.

Mit takar a 2024-es önkormányzati választás? Magyarország Alaptörvénye értelmében Magyarországon a helyi közügyek intézése és a helyi közhatalom gyakorlása érdekében helyi önkormányzatok működnek. A helyi önkormányzat feladat- és hatásköreit a képviselő-testület gyakorolja. A helyi képviselő-testületet a polgármester vezeti. A vármegyei képviselő-testület elnökét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés