Előfizetői tartalom

Beragadtak a gazdasági várakozások Magyarországon

Portfolio
Májusban a vállalkozói szféra és a lakosság kilátásai sem változtak érdemben áprilishoz képest - derül ki a GKI konjunktúrafelméréséből. A cégek és a háztartások hangulata is hibahatáron belül romlott, így a teljes konjunktúraindex is minimálisan esett. A cégek foglalkoztatási szándékai nagyon enyhén javultak, áremelési tervei érezhetően csökkentek. A gazdálkodási környezet kiszámíthatósága valamelyest romlott az előző hónaphoz képest.

A GKI konjunktúra index, ami a vállalati és lakossági kilátások összefoglaló mutatója, májusban hibahatáron belül, szűk 1 ponttal csökkent az előző hónaphoz képest. A GKI üzleti bizalmi index, a vállalkozói szektor kilátásait összefoglaló, egyetlen számba sűrítő konjunktúra-mutató tavaly július óta egy rendkívül szűk sávban ingadozik. Az index ebből a sávból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés